Geluk, wat is het en hoe bereik ik het?

De Positieve Psychologie wordt wel beschreven als gelukswetenschap. Het is het wetenschappelijk onderzoek naar wat ons gelukkig maakt. Aan de basis van dat idee ligt het begrip “geluk”. Wat bedoelen we nu eigenlijk als we het daar over hebben? Gaat het alleen over een goed gevoel, of is er meer te zeggen over geluk? Is geluk alleen een goed gevoel?

Je wordt je ervan bewust dat geluk voor een deel maakbaar is en dat je daarin zelf een rol kunt spelen. Het benutten van je sterke kanten, dankbaarheid, goede sociale relaties en het maken en uitvoeren van realistische toekomstplannen zorgen voor balans in je leven.

De lessen in Geluk zijn gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen uit de positieve psychologie. De Lessen zijn een goede eerste stap naar naar een positiever leer-en werkklimaat. Op basis van de principes uit de Positieve Psychologie werk ik met een methode die nadruk legt op welbevinden van individuen en het verbeteren van onderlinge relaties. Wanneer je werkt vanuit deze methodiek, wordt de werkomgeving veiliger, leuker en presteert een ieder beter. Dit betekent een opbouwende cultuurverandering.

 

Er is geen weg naar het geluk; het geluk is de weg.

 

KindlyCoaching-icon01