De verbazingwekkende resultaten van het rijstexperiment

rijstexperiment

Jaren geleden heb ik een prachtig experiment uitgevoerd met (destijds) een verbazingwekkende uitkomst. Het laat de effecten zien van emoties en geluk. Het experiment is heel simpel. Kook witte rijst. Laat dit afkoelen en plaats dit (het liefst) in 3 afzonderlijke glazen potten met deksel. Eén potje rijst behandel je een aantal weken 2 x per dag met liefde, de ander met afgunst en haat en het 3e potje negeer jij.

Doe dit een aantal weken met de daarbij behorende emoties (dus niet alleen de woorden uitspreken maar ook het gevoel erbij).

Dit experiment is door Sylvia Buijtendijk, mentor van de opleiding tot gelukscoach, herhaalt en uitgevoerd op een basisschool. Prachtig initiatief. Elke dag spraken de kinderen met rijst. Afhankelijk van de woorden: “wat een mooie rijst”, “wat ben jij lief”, “vervelende rijst”, “stomme rijst” tot totaal negeren waarbij een handgebaar werd gemaakt.

Het resultaat was weer verbluffend. Rijst met mooie woordjes bleef wit. Rijst met nare woordjes werd zwart. Rijst wat genegeerd werd ging klonteren. Wat denk jij wat er gebeurt in jouw systeem, maar ook in je omgeving, als je langdurig gestrest bent, gefrustreerd, boos, afgunstig, jaloers enzovoort.

Dit artikel staat ook op http://heart4happiness.nl