O.B.S. De Plataan groep 8 geeft geluk door

groep-8-gelukHet lijkt de gewoonste overtuiging van de wereld: als je gelukkig bent, gaan werken en leren beter en gemakkelijker.

Hoewel geluk heel belangrijk is, ontbreekt het op veel plekken. Maar niet op obs de Plataan. Want daar zijn de kinderen van groep 8 bezig met de gelukslessen van de Gelukskoffer.

Is Geluk te ‘leren’? Jazeker. De lessen geven de leerlingen innerlijke kracht en zelfvertrouwen, waardoor ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen geluk en dat van anderen.

Het maakt hen bewust van de kracht van gedachten. Dat zij keuzes hebben en zelf invloed kunnen uitoefenen op hun geluk. Daardoor zijn ze uiteindelijk in staat om hun eigen geluk door te geven aan anderen.

Het is fantastisch om te zien wat kinderen onder geluk verstaan, en mooi om te zien dat het vaak in kleine, voor de hand liggende maar soms bedekte, dingen zit. Er zijn vele koffers versierd, bijzondere verhalen verteld, complimenten uitgedeeld en er is veel door de ‘roze bril’ gekeken.

Woensdag 23 april hebben de kinderen ter afsluiting van de lessen hun geluk, tijdens de jaarlijkse Roparun, doorgegeven aan anderen.

Nieuwsbericht geplaatst op http://www.pernisonline.nl/o-b-s-de-plataan-groep-8-geeft-geluk-door/

logopernisonline